اخبار و مقالات

تفاوت بین مانیتور صنعتی و PLC چیست؟

معرفی مانیتور صنعتی

قبل از اینکه بخواهیم به طور کامل‌تر در مورد تفاوت بین کامپیوترهای صنعتی و plc صحبت کنیم بهتر است بدانید مانیتور صنعتی چیست‌؟ در این مورد باید بگوییم که مانیتورهای صنعتی در واقع نوعی نمایشگر با کاربردهای خاص هستند که در اغلب مواقع از آنها در فضاهای تولیدی، مراکز صنعتی و برای کسب و کارهای تجاری استفاده می‌کنند.

در اغلب مواقع این مانیتورها صفحه‌ای دارای سیستم‌های هوشمند می‌باشند. مانیتورها می‌توانند در مقابل شرایط سخت و کاربردهای تجاری و صنعتی دوام داشته باشند. این تجهیزات وضوح بسیار بالا و اندازه بزرگی داشته که این موضوع استفاده از آنها را راحت می‌کند. امروزه بسیاری از افراد با بررسی تفاوت بین HMI و PLC که در واقع hmi ابزاری جهت تعامل اپراتورها و پرسنل با سیستم کنترل یعنی plc است، می‌توانند پروژه‌های صنعتی بزرگ را به راحتی انجام دهند.

plc چیست و چه کاربردی دارد؟

برای اینکه به خوبی بدانید تفاوت plc و hmi چیست نیاز است تا اطلاعات کاملی در مورد plc‌ ها داشته باشید. در مورد اینکه plc چیست باید بگوییم که plc‌ ها در واقع کنترل کننده‌های قابل برنامه‌ریزی هستند که از آنها جهت مدیریت ورودی‌ها و خروجی‌های صنعتی استفاده می‌کنند. این کنترل کننده‌ها نقش مهمی در اجرای الگوریتم‌های پیچیده مثل PID دارند. به زبان ساده‌تر می‌توانیم بگوییم plc ها یک اتوماسیون قابل کنترل و عملگرا هستند که می‌توانند همه کارهای کنترلی را برای ما انجام دهند.

در حال حاضر plc‌ ها دارای فناوری سنتی بوده و از آنها جهت کنترل تجهیزات در محیط‌های صنعتی استفاده می‌کنند. علاوه بر این، پیچیدگی‌های زیادی دارند؛ زیرا مسئول کنترل تصمیم گیری و فرایند بر اساس دستورات اپراتور و ورودی سنسورها هستند. جهت استفاده از plc ها نیاز به دانش برنامه نویسی بیشتری است و به عبارتی می‌توان آنها را کنترل کننده‌های منطقی قابل برنامه‌ریزی معرفی کرد.

مهمترین تفاوت ‌های میان مانیتور صنعتی و PLC

در ادامه اصلی‌ترین و مهم‌ترین تفاوت بین کامپیوترهای صنعتی و PLC را برای شما توضیح می‌دهیم:

1. ساختار سخت افزار

هر دو دستگاه یعنی رایانه‌های کنترل صنعتی و plc از حافظه واحد پردازش مرکزی و تجهیزات ورودی و خروجی ایجاد شده‌اند. plc یک ماشین حساب اختصاصی است اما کامپیوترهای صنعتی دارای معماری و ساختار سخت‌افزاری متفاوتی هستند.

2. هزینه خرید و اجرا

در مقایسه هزینه‌ها باید بگوییم که plc‌ ها برای برنامه‌های کم حجم‌تر هزینه کمتری دارند اما مانیتورهای صنعتی در مقایسه با plc‌ ها هزینه اولیه بالاتری دارند. اما در صورت پیچیده‌تر شدن برنامه‌ها و سنگین‌تر شدن آنها ممکن است هزینه plc‌ ها از مانیتورهای صنعتی بیشتر شود. در مقابل، مانیتورهای صنعتی هزینه اولیه بیشتری دارند اما زمانی که نیاز به توسعه و ارتقاء قدرت داشته باشند هزینه آنها کاهش پیدا می‌کند.

3. نقطه نظر برنامه‌ نویسی

تفاوت دیگر کامپیوترهای صنعتی با plc در خصوص عملکرد اجرایی و شیوه توسعه برنامه‌ها است. plc ها برنامه مبتنی بر اسکن را ایجاد می‌کنند اما رایانه‌های صنعتی معمولاً به صورت نرم‌افزارهای رویداد محور هستند و بنابراین استفاده از کامپیوترهای صنعتی به دلیل محبوبیت بیشتر رایج‌تر است و از آنها می‌توان برای برنامه نویسی استفاده کرد. مانیتورهای صنعتی به سیستم‌ها اجازه می‌دهند تا بتوان با انواع دستگاه‌ها و ماشین آلات ارتباط بهتری برقرار کرد.

4. امنیت

امنیت یکی از مباحث مهم است که در صورت عدم اهمیت به آن می‌تواند باعث ایجاد میلیون‌ها دلار ضرر شود. در مبحث تفاوت plc با مانیتورهای صنعتی همیشه بحث امنیت مطرح بوده است. در گذشته plc‌ ها را به عنوان تجهیزات مقاوم در بر مقابل حملات بدافزارها در نظر می‌گرفتند اما پس از اینکه توسط برخی مهاجمان هدف قرار گرفته شدند امنیت آنها زیر سوال رفت.

با این حال مانیتورهای شخصی صنعتی نیز در مقابل حملات بدافزارها آسیب پذیر هستند. امروزه برخی از کامپیوترهای صنعتی جهت افزایش امنیت از TMP استفاده می‌کنند؛ این قطعه روی مادربرد تعبیه شده و از تهدیدات آفلاین و آنلاین محافظت می‌کند.

5. قدرت ذخیره ‌سازی و پردازش

به دلیل اینکه plc ها به صورت اختصاصی طراحی شده‌اند در نتیجه کنترل کننده‌های قدرتمندی برای کنترل‌های اتوماسیون به حساب می‌آیند. plc ها قادرند ورودی و خروجی را با سرعت زیادی مدیریت کنند و برای مقابله با برنامه‌های اتوماسیون مشکلی ندارند. اما در مبحث پروژه‌های اتوماسیون پیشرفته‌تر، استفاده از مانیتورهای صنعتی اهمیت پیدا می‌کند. کامپیوترهای صنعتی فضای ذخیره سازی و پردازنده‌های کاملی دارند و قادر هستند برنامه‌های کاربردی و محاسبات را در خود ذخیره کنند.

6. قابلیت های گسترش

در مورد قابلیت‌های گسترش باید بگوییم که هم مانیتورهای صنعتی و هم plc ها نقش مهمی در کنترل نظارت و ارتباطات دارند. هر دو آنها چندین پورت داشته و قابلیت ورودی و خروجی دارند. با این حال مانیتورهای صنعتی تطابق بیشتری با شکاف‌های توسعه داشته و اینکه دارای پورت‌های مختلفی هستند؛ در نتیجه می‌توانند حجم کاری سخت‌افزارهای مختلف را نسبت به plc‌ها بیشتر ادغام کنند. علاوه بر این، مانیتورهای صنعتی می‌توانند از تعداد فراوان کارت‌های بی سیم، شتاب دهنده‌های GPU، حافظه‌های SSD و ماژول‌های 5G پشتیبانی کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *