اخبار و مقالات

تفاوت سروو موتور‌های دیجیتال و آنالوگ

تفاوت سروو موتور_های دیجیتال و آنالوگ

سروو موتورها به عنوان قلب تپنده بسیاری از سیستم‌های اتوماسیون صنعتی شناخته می‌شوند. این موتورها با دقت و سرعت بالا، موقعیت و سرعت بار را کنترل می‌کنند. اما سروو موتورها در دو نوع اصلی دیجیتال و آنالوگ موجود هستند. هر یک از این دو نوع، ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارد. در ادامه می خواهیم به تفاوت سروو موتور‌های دیجیتال و آنالوگ بپردازیم .

سروو موتور چیست؟

پیش از صحبت درباره تفاوت بین سروو دیجیتال و آنالوگ، بد نیست درباره خود مفهوم سروو موتور صحبت کنیم. سروو موتور‌ها دستگاه‌هایی الکترونیکی در مدل‌های دوار یا خطی هستند که سبب چرخش بخش‌هایی از ماشین با دقت می‌شوند. استفاده از سروو‌ها عمدتا در موقعیت زاویه‌ای خطی، برای سرعت و شتاب رواج دارد. سروو موتور‌ها دارای دو نوع آنالوگ و دیجیتال هستند. باید بررسی ویژگی ها، مزایا و معایب هرکدام، می‌توان به خوبی به فرق بین سروو دیجیتال و آنالوگ پی برد.

سروو موتور چیست؟

سروو موتور آنالوگ چیست؟

می‌توان ادعا کرد که این سروو موتور‌ها در اکثر برنامه‌ها استاندارد هستند. در این نوع سروو موتور، برد موتور وظیفه دریافت سیگنال از گیرنده و انتقال آن به سروو موتور را برعهده دارد. این محصول دارای فرکانس خروجی برابر با ۵۰ هرتز می‌باشد. برای اینکه در بازوی سروو حرکت ایجاد شود، فرستنده می‌بایست ولتاژ کامل را به سمت سروو موتور روانه کند. درصورتی که بازوی سروو نیاز به حرکت کمی داشته باشد، مدار اقدام به روشن کردن مدار در کسر کوچکی از ثانیه می‌کند و سپس خاموش می‌شود.

مدت زمان روشن بودن در هر چرخه زمانی، میزان توان حداکثری سروو را مشخص می‌کند. از سروو آنالوگ می‌توان به عنوان محصولی کم هزینه و کم حجم یاد کرد. به طوری که انرژی زیادی مصرف نمی‌کند. اما استارت آن کندتر بوده و ممکن گشتاوری که در سایر موتور‌ها دیده می‌شود، در این موتور دیده نشود. واکنش دهی کند، قدرت نگهداری ضعیف و رزولوشن پایین، از دیگر معایب این محصول هستند.

سروو موتور آنالوگ چیست؟

سروو موتور دیجیتال  چیست؟

فرایند کار سروو موتور دیجیتالی با آنالوگ متفاوت است. این محصول ابتدا یک سیگنال را از ماشین کنترلی دریافت کرده و سپس اقدام به تبدیل آن به یک پالس ارسال شده به موتور می‌کند. سرعتی که این محصول در ارسال پالس‌های قدرت به سروو موتور دارد، بسیار بیشتر است. به طوری که می‌توان تا ۵۰۰ هرتز فرکانس خروجی را برای پالس‌هایی که ارسال می‌کند، ثبت کند. پس می‌توان ادعا کرد که از نظر سرعت و زمان ارسال پالس، گزینه بهتری نسبت به سروو موتور آنالوگ است. قدرت نگهداری و رزولوشن عالی، از دیگر مزایای این محصول هستند. اما نویز شنیداری بالا و قیمت هنگفت هم از معایب این محصول هستند.

سروو موتور دیجیتال  چیست؟

 

تفاوت بین سروو دیجیتال و سروو آنالوگ

شاید از نظر ظاهری این دو محصول هیچ فرقی با هم نداشته باشند. به طوری که افراد غیرمتخصص بدون مطالعه برچسب این محصولات، نمی‌توانند آن‌ها را از هم تفکیک کنند. از اصلی‌ترین مصادیق فرق بین سروو دیجیتال و آنالوگ، سرعت ارسال پالس به موتور و همچنین مصرف انرژی است. در سروو موتور‌های دیجیتال شاهد مدار کنترل کننده‌ای با فرکانس بالا هستیم که سبب می‌شود سروو داریا حرکت دقیق‌تری در زوایای مختلفی باشد.

این را هم باید ذکر کرد که این سروو موتور‌ها دارای حرکتی نرم‌تر و سریع‌تر هستند. اما نباید از این نکته مهم هم چشم پوشی کرد که بسیاری از این سروو موتورها، برای زیاد و کم کردن گاز موتور، طول عمر زیادی ندارند. چرا که درچنین شرایطی، آمپلی فایر سروو دیجیتال پیوسته اقدام به پمپ کردن جریان می‌کند. اینجاست که احتمال سوختن زود هنگام سروو بالا می‌رود. اما مدل‌های آنالوگ، علی رغم اینکه دقت و نرمی آن‌ها کمتر هستند، در نقش سروو تراتل چنین مشکلی ندارند؛ به طوری که می‌توانید به خوبی انتظار دوام بالا و ماندگاری بیشتر را از آن داشته باشید. یکی از پارامتر هایی که برای خیلی از افراد در انتخاب سروو مهم است ، قیمت سروو موتور می باشد . از نظر قیمت هم سروو موتور دیجیتال نسبت به آنالوگ کمتر است.

سروو آنالوگ بهتره یا دیجیتال؟

انتخاب بین این دو محصول تا حدود زیادی به نیاز، سلیقه و نحوه استفاده شما بستگی دارد. درصورتی که قصد بکارگیری سروو موتور در کاربرد‌های ساده را دارید، نمونه‌های آنالوگ برای شما کفایت می‌کنند. اما درصورتی که برای کاربرد‌های پیچیده‌تر نیاز به سروو موتور دارید، بهتر است به سراغ نمونه‌های دیجیتال بروید. برای نمونه می‌توان به مواردی که قصد کنترل حرکت‌های پیشرفته و دقیق را دارید، اشاره کرد. در دنیای امروز استفاده از سروو موتور دامنه بسیار گسترده‌ای دارد.

چرا سروو دیجیتال نویز بالایی تولید می‌کند؟

بسیاری از افراد به دنبال روبرو شدن با نویز بالای این محصول، دچار سوال می‌شوند. اما تولید نویز توسط این محصول، امری کاملا طبیعی است. علت این سر و صدای زیاد، ارسال فرکانس بالا از سروو به موتور است. به بیان بهتر، این صدای به ظاهر آزاردهنده‌ای که می‌شنوید، مربوط به ارسال فرکانس‌های بالایی است که موتور باید آن‌ها را دریافت کند.

موارد استفاده از سروو موتور

برای کاربرد سروو موتور، مثال‌های زیادی می‌توان زد. اما معمولا استفاده از سروو موتور در موارد زیر رواج دارد:

  • صنعت رباتیک به منظور حرکت دقیق بازو و انگشتان ربات
  • صنایع تولیدی مختلف به منظور کنترل قطعات. برای نمونه می‌توان به ماشین‌های CNC و… اشاره کرد.
  • در حوزه دفاع به منظور کنترل دقیق سامانه‌های پرتاب موشک و هواپیماها
  • در وسایل الکترونیکی مانند دوربین‌های فیلمبرداری به منظور تنظیم میزان زوم و…
  • در سیستم‌های خودرویی مانند سیستم ضد قفل ترمز
  • در سیستم‌های شبیه ساز پرواز در حوزه اسباب بازی و سرگرمی

 محصولات سروو موتور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *