اچ ام آی پنل ارتباطی کنترل بین ماشین و انسان است که اطلاعات گرافیکی را در اختیار افراد میگذارد. این سیستم در ارتباط با اپراتور دستگاههای مختلف کار میکند. اچ ام آی با جمع آوری دادهها و اطلاعات مورد نیاز آنها را بصورت گرافیکی روی صفحه نمایش میدهد. این پنل دارای صفحه نمایشگر اعداد و LCD میباشد که با تجهیزات کنترلی ارتباط برقرار میکند. پنل اچ ام آی در صنایع مختلف این امکان را فراهم میسازد که مهندسین عملیات و فرایندهای صنعتی را کنترل نمایند.
در گذشته این کار با دست نوشته روی کاغذ انجام میگرفت که امکان خسارت و خطاهای انسانی را افزایش میداد. عملکرد اچ ام آی به سیستم تهویه مطبوع شباهت زیادی دارد با این تفاوت که تهویه برای کنترل دمای هوا در منزل به کار میرود در حالی که اچ ام آی به منظور کنترل دمای مخزن آب یا فعالیت پمپ خاصی استفاده میشود. این سیستم در صنایع نفت و گاز، برق، ساخت و ساز، صنعت مواد غذایی، آب و فاضلاب، صنعت بازیافت، حمل و نقل و انرژی در کنترل فعالیتهای دستگاهها کاربردهای زیادی دارد.
انواع اچ ام آی
معرفی انواع اچ ام آی افراد مختلف را با ویژگیها، کاربردهای آنها آشنا میسازد تا بهترین نوع آنها را برای صنایع خود تهیه نمایند. ام اچ آی در انواع متنوعی وجود دارد و نسل جدید آنها بسیار پیشرفته هستند:
اچ ام آی ناظر
اچ ام آی ناظر بسیار کاربردی و پرطرفدار میباشد، این سیستم با استفاده از عامل ویندوز کار میکند. ایناچ ام آی با داشتن صفحهی گرافیکی و لمسی پیشرفته بیشترین تعامل را بین ماشین و انسان برقرار میکند.
اچ ام آی تاچ لمسی
اچ ام آی یا HMI تاچ لمسی در اندازههای متنوعی تولید میشود که بزرگترین آنها دارای صفحه نمایش با رزولوشن بالاتری میباشند. اندازههای صفحه لمسی بین ۲/۲ الی ۵/۲۱ اینچ است. این اچ ام آی به صورتلمسی کار میکند و کاربر برای استفاده نیاز به فشار دادن دکمه ندارد. امروزه سیستمهای لمسی محبوبتر میباشند و بیشتر توسط صنایع انتخاب میشوند.
HMI کیبوردی
این نوع اچ ام آی علاوه بر صفحه نمایش دارای کلید فشاری یا LED دار میباشد که از آنها برای کنترل دستگاهها استفاده میکند. اچ ام آی کیبوردی هر چقدر از نظر اندازه بزرگ باشد دارای تعداد زیادی کلید خواهد بود.
HMI کنترل دار
اچ ام آی کنترل دار برای جمع آوری دیتاهای زیاد در یک سیستم استفاده میشود و قابل اتصال به پرینتر و یا کامپیوتر میباشد. اچ ام آی کنترل دار در فرایندهای خاص برای جمع آوری دیتا از تجهیزات یا ماشین آلات به کار میرود.
کاربردهای اچ ام آی در اتوماسیون صنعتی
تکنولوژی اچ ام آی در طیف وسیعی از صنایع مختلف به کار میرود و عملکرد سیستمهای مختلف را بهینه سازی میکند. اچ ام آی در صنایع مختلف کاربردهای زیادی دارد و در صنایع الکترونیکی نیز استفاده میشود. کاربرد مهم اچ ام آی در اتوماسیون صنعتی کنترل و نظارت فرآیندها و دریافت اطلاعات در سیستمهای صنعتی میباشد. اچ ام آی دادهها را به صورت گرافیکی در صفحه نمایش میدهد و ورودی و خروجی دستگاهها را مانیتورینگ کرده و نظارت میکند.
در این سیستم برنامهی نمایش داده شده در صفحه نمایش قابل تغییر است.سیستم ام اچ آی زمان تولید فرآیندها و اطلاعات مربوط به آن را کنترل میکند. این سیستم در اتومبیل سازی، صنایع دارویی، لوازم خانگی برقی، نشانگرهای دیجیتالی، اتوماسیون صنعتی و خانگی، تجهیزات پرتابل دستی و… استفاده میشود.
مزایای اچ ام آی
خرید اچ ام آی و استفاده از آن در صنایع مختلف از مزایای بالایی برخوردار است چرا که این سیستم قابلیتهای مختلفی دارد و احتمال خطای انسانی را کاهش میدهد. مطالعهی مزایا و کاربرد انواع اچ ام آی نشان میدهد که این سیستمها کنترل و نظارت دستگاهها را به سادگی و با سرعت بالا انجام میدهند. اچ ام آی دادههای کنترلی را یکپارچه سازی میکند و آنها را به صورت منحنی و نموداری نیز به نمایش میگذارد. این سیستم دارای صفحه لمسی، LCD و دارای پورت USB برای دریافت و ارسال برنامههای مختلف میباشد.
اچ ام آی قابل اتصال به اینورتر وplc است و در سیستمهای دارای پورتهای خاص نیز به کار میرود. اچ ام آی قادر است با تجهیزات زیادی حتی تا ۲۵۵ دستگاه ارتباط برقرار کند. استفاده از اچ ام آی به جای کامپیوتر به علت مزایای بالا ترجیح داده میشود چون در کامپیوترها به علت ورود ویروس امکان اشتباه زیاد است. در حالی که اچ ام آی عملکرد خود را بدون اشتباه انجام میدهد. این تکنولوژی در موبایلهای لمسی نیز استفاده میشود.
Hmi با Pcl چه ارتباطی دارد؟
اچ ام آی ارتباط بین کاربر و pcl را برقرار میسازد، موقعی که برای ام اچ آی برنامه نوشته میشود یک رابط گرافیکی در هر صفحه به وجود میآید. در این حالت کاربر اطلاعات را از pcl دریافت و اطلاعات لازم را به آن ارسال میکند. اعلام وضعیت صفحه نمایش به آدرس pcl لینک سازی میشود. بیشتر سیستمهای بروز برای کنترل تجهیزاتی مانند پمپها و موتورها ازPcl استفاده میکنند. ارتباط بین hmi وpcl این امکان را برای کاربر فراهم میسازد که از طریق صفحه نمایش ام اچ آی دستورات لازم را به پی سی ال منتقل کند. اچ ام آی کاربر را با عملکرد پی سی ال آشنا میسازد تا عملیاتهای صنعتی را کنترل کند.