اخبار و مقالات

انکودر چیست؟

انکودر چیست؟

یکی از فناوری‌های رایج و پرکاربرد در صنعت که حرکت مکانیکی را به سیگنال الکتریکی تبدیل می‌کنند انکودر نام دارند. انکودرها دستگاه‌های حسگر حرکت هستند که در مورد حرکت یا موقعیت اجسام به سیستم‌های کنترل بازخورد نشان می‌دهند. این بازخورد باعث می‌شود که سیستم کنترل تعیین کند که آیا جسمی که جابجا شده به درستی و در جای خود قرار گرفته است یا خیر؟ این دستگاه الکترومکانیکی که اطلاعات را از یک فرمت به فرمت دیگری تبدیل می‌کند یک سنسور بسیار قوی است. این دستگاه می‌تواند اطلاعات مربوط به یک حرکت را جمع‌آوری کرده و یک حرکت را کنترل کند.

چند نوع انکودر داریم؟

با توجه به اینکه کنترل حرکت با چه روشی توسط انکودر انجام می‌شود، می‌توان آن را به انواع مختلف تقسیم کرد. از انواع مختلف این دستگاه می‌توان به انکودرهای خطی، چرخشی، زاویه دار، مطلق و افزایشی اشاره کرد.

چند نوع انکودر داریم؟

انکودر خطی

در انکودرهای خطی این دستگاه با حرکت اجسام در طول یک مسیر سر و کار داشته و می‌تواند فاصله بین دو نقطه را اندازه‌گیری کرده و ترتیب خروجی آنالوگ موجود را به دیجیتال تبدیل کند. با این کار دستگاه می‌تواند موقعیت جسم را در بین دو نقطه تعیین کند. در دستگاه‌هایی مانند برش از این نوع دستگاه انکودر استفاده می‌شود.

انکودر چرخشی

این دستگاه برای نظارت یک جسم یا دستگاه که در چرخش است مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این دستگاه موقعیت جسمی که می‌چرخد به سیگنال دیجیتال تبدیل می‌شود و می‌توان موقعیت دقیق و یا سرعت آن را تعیین کرد. این نوع را می‌توان در یک محور چرخشی مانند موتور نصب کرد.

انکودر زاویه دار

این دستگاه مشابه با دستگاه چرخشی عمل می‌کند و ‌می‌تواند اطلاعات را از زاویه‌ای که جسم در آن وجود دارد بدست آورد. دلیل اینکه این انکودر در یک دسته‌بندی جدا قرار می‌گیرد دقت بسیار بالایی اندازه‌گیری آن برای شناخت موقعیت است.

انکودر مطلق

در این دستگاه نقطه صفری وجود دارد که ممکن است موقعیت انکودر در آن برای مدت مشخصی بدون تغییر باقی بماند. در این شرایط هم این دستگاه می‌تواند موقعیت جسم را به طور دقیق تشخیص دهد.

انکودر افزایشی

دستگاهی که در مقابل دستگاه اندکودر مطلق قرار می‌گیرد اندکودر افزایشی است. در این شرایط نقطه صفری وجود ندارد و با تغییر موقعیت انکودر خروجی آن هم تغییر می‌کند. در این شرایط اگر قطعی برق ایجاد شود انکودر افزایشی نمی‌تواند موقعیت شی را تشخیص دهد.

کاربرد انکودر چیست؟

طرز کار انواع انکودر موتور به صورتی است که با کاربردهای زیادی از آن در صنعت مواجه می‌شویم. از این دستگاه می‌توان برای کنترل زمان و سرعت چرخش بطری استفاده کرد. از دیگر کاربردهای این دستگاه می‌توان به کاربردهای چاپی برای ایجاد علامت در یک مکان خاص اشاره کرد. این دستگاه در جرثقیل‌های بزرگ، روی شفت موتور نصب می‌شود و اطلاعات دقیقی از موقعیت را مشخص می‌کنند. در این شرایط راننده چرثقیل متوجه می‌شود باید چه زمانی بار خود را رها کند.

از دیگر کاربردهای این دستگاه می‌توان به کارخانه‌هایی که باید در آنها بطری‌ها و شیشه‌ها پر شوند اشاره کرد. این دستگاه موقعیت بطری و شیشه‌ها را برای ماشین پر کننده شخص می‌کند. یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه استفاده از آن در آسانسور است که باعث می‌شود موقعیت صحیح و درست آسانسور را تشخیص دهد. از دستگاه انکودر برای خطوط مونتاژ خودرو نیز استفاده می‌شود. در این خطوط عملکرد دقیق انکودرها باعث می‌شود که بازوی ربات جوشکاری محل دقیق آن را تشخیص دهد.

کاربرد انکودر چیست؟

به طور کلی این دستگاه وسیله‌ای است که می‌توان از آن برای بررسی موقعیت، سرعت، تعداد و یا جهت تجهیزات استفاده شود و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به موقعیتی که قرار است از انکودر استفاده شود می‌توان انواع مختلف آن را مورد استفاده قرار داد. برای اطلاع از قیمت انواع انکودر می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

محصولات انکودر 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *