اخبار و مقالات

انکودرهای افزایشی چیست؟

انکودر افزایشی چیست ؟

انکودرهای افزایشی که به آن رمزگذار افزایشی هم می‌گویند در دسته‌بندی وسایل الکترومکانیکی قرار گرفته که به صورت خطی و چرخشی ساختار خود را به نمایش می‌گذارد. رمزگذار افزایشی تغییرات موقعیت را گزارش می‌دهد که این گونه ‌توان حرکت مکانیزم‌ها را با سرعت بالا در زمان واقعی کنترل می‌کند.

توجه داشته باشید برنامه‌ای که به اندازه‌گیری و کنترل دقیق موقعیت و سرعت نیاز باشد، به استفاده از رمزگذار افزایشی نیاز دارد. این انکودر موقعیت مطلق را نشان نمی‌دهد، بلکه به تغییرات موقعیت اشاره می‌کند. بدین صورت که برای هر تغییر موقعیت گزارش شده جهت حرکت را به نمایش می‌گذارد. معمولاً می‌توان گفت این نوع انکودرها دقت بالایی نسبت به پالس دارند و تا زمانی که انکودر در حال حرکت است، در قسمت خروجی، پالس و سیگنال وجود دارد، سپس برای اندازه‌گیری سرعت و موقعیت کنترلر تعداد پالس‌ها را می‌شمارد.

این نوع انکودر به صورت استاندارد سه سیگنال خروجی را پشتیبانی می‌کند.یک سیگنالA متشکل از n پالس را در هر دور، یک سیگنالB که همانند A با اختلاف فاز ۹۰ درجه و یک سیگنال Z پشتیبانی خود را نشان می‌دهد. این نکته را به خاطر داشته باشید که این نوع انکودر دارای سه نوع خروجی است که شاخص Z رایکی از رمزگذارها مشخص می‌کند. برخی از خروجی انکودرها وضعیتی را نشان می‌دهند که نشان دهنده شرایط خطای داخلی همچون خرابی بلبرینگ هستند.

نحوه کار انکودر افزایشی چگونه است؟

در مورد چگونگی کار انکودرهای افزایشی باید گفت در یک چرخش رمزگذار یک مقدار از پالس را به وجود می‌آورد و خروجی می‌تواند به یک خط از پالس یا دو خط تبدیل کند. این توقف که به تدریج است بین دو سیگنال رخ می‌دهد که به آن مربع سازی می‌گویند. منظور ما از مربع سازی همان شکل موج مربعی است. مونتاژ معمول رمزگذار افزایشی از یک مونتاژ دوک نخ‌ریسی، ‏pcb و پوشش تشکیل می‌شود، به خاطر داشته باشید که مدار چاپی شامل یک آرایه حسگر است که باعث ساخت دو سیگنال اولیه برای تعیین موقعیت و سرعت می‌شود.

نحوه کار انکودر افزایشی چگونه است؟

عملکرد روتاری انکودر

در مورد معرفی عملکرد روتاری انکودرهای افزایشی باید این چنین گفت که از یک دیسک شفاف استفاده می‌کند که بخش‌هایی مات دارد و به صورت مساوی برای تعیین حرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این وسیله از یک دیود انتشار نور برای عبور دادن از دیسک شیشه‌ای استفاده می‌شود که یک ردیاب تصویر می‌تواند آن را شناسایی کند. بدین ترتیب رمزگذار با چرخش قادر است قطاری با پالس‌های مساوی را با فاصله به وجود آورد. خروجی در هر چرخش اندازه‌گیری شده که این چنین برای ردیابی موقعیت یا مشخص کردن سرعت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عملکرد روتاری انکودر

تفاوت انکودر افزایشی و انکودر مطلق

انکودرهای افزایشی مادامی که انکودر در حال حرکت است در قسمت خروجی پالس و سیگنال وجود دارد. تعداد پالس‎ها در کنترلر برای اندازه گیری سرعت و موقعیت شمرده می‌شوند، در صورت بازنشانی کنترلر انکودر موقعیت قبلی خود را فراموش می‌کند. و از نو پالش را می‌شمارد. بدین ترتیب، این انکودرها نمی‌توانند موقعیت قبلی و فعلی خود را نگه دارند. به همین دلیل است که با قیمت ارزان‌تری هم به فروش می‌رسد. انکودرهای مطلق در هر موقعیتی سیگنالی که برای خروجی ارسال می‌کند، یعنی بیانگر همان موقعیت است. انکودرهای مطلق برای هر زاویه یک تعداد عدد یونیک دارند. این اعداد با قرار گرفتن در نقطه پالس و کد آن در خروجی به وجود می‌آید.

انکودر افزایشی چه کاربردی دارد؟

از انکودرهای افزایشی برای محیط‎های سخت می‌توان استفاده کرد. این محیط‌های کاری سخت همچون فلزکاری، کار با چوب، برش سنگ، منسوجات، پردازش پلاستیک، سیستم‌های اتوماسیون و مونتاژ، برش لیزری، واتر جت، تولید تراشه الکترونیکی … هستند. برای شمردن پالس‌های ساده کارایی این انکودرها را نمی‌توان نادیده گرفت. به هرحال، مقرون به صرفه بوده و مکانیزم بسیار ساده‎ای دارند. برای اندازه‌گیری مغناطیسی و نوری هم کارایی خود را به رخ می‌کشند.

انکودر چرخشی افزایشی با روش کوادراتور

انکودرهای افزایشی را با روش کوادراتور بخواهید مورد کاربرد قرار دهید، باید بدانید که می‌توانید مرحله بندی بین دو سیگنال را تعیین کنید. انکودر با این روش، دارای 4 سیم است که 2 سیم مربوط به تغذیه و دو سیم دیگر پالس‌هایی را به وجود می‌آورند که که اختلاف فاز آن‌ها 90 درجه است. رمزگشایی این پالس‌ها به این صورت است که جهت چرخش، سرعت، شتاب شفت موتوری را مشخص می‌کند. انکودرهای افزایشی به رمزگشایی سیگنال‌های خروجی A-B می‎پردازند. زمانی که انکودر افزایشی در حال حرکت با سرعت ثابت است، موج‌های A و B مربعی هستند و اختلاف فاز 90 درجه را نشان می‌دهد.

برای خرید انکودر ، می توانید از بین محصولات زیر با خیال راحت انتخاب کنید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *