اخبار و مقالات

انواع پی ال سی زیمنس

زیمنسSimatic s5

در بررسی انواع مدل پی ال سی زیمنس می‌توان مدل‌های متنوعی را برای آن معرفی کرد که یکی از آنها زیمنس Simatic s5 است. زیمنس Simatic s5 دارای مدل‌های متنوعی بوده و در دو نوع compactو modularساخته شده است. در این بین مدل‌های s5-90U وs5-95U در دسته modular جای دارند که البته حوزه عملکرد آن‌ها محدود است.

نوع compact آن نیز شامل دو مدلs5-100U و s5-115U است. هر دو این مدل‌ها ماژولار هستند و از آن‌ها در سیستم‌های کنترلی با ابعاد متوسط استفاده می‌شود. اما اگر به دنبال مدلی هستید که حوزه عملکرد وسیع‌تری دارد می‌توان مدلs5-135U وs5-155U را به عنوان گزینه‌های مناسب معرفی کرد. البته در رابطه با این دو مدل می‌توان بیان کرد که هر دوی این مدل از پی ال سی زیمنس قدیمی هستند که دیگر در کارخانه زمینس ساخته نمی‌شوند.

‌ ‌زیمنسSimatic s7

قدیمی‌ترین و در عین حال قدرتمندترین پی ال سی زیمنس، Simatic s7 است. شرکت زیمنس با توجه به در نظر گرفتن و اصلاح کمبودهای سری s5 موفق به تولید کنترل‌های منطقی s7 شد. تولید این مدل جدید از پی ال سی در دنیای صنعت تحول عظیمی را به وجود آورد. با توجه به قابلیت‌هایی منحصر به فرد این کنترلرها، موفقیت‌های بی نظیری در استفاده از این محصول در صنعت رقم خورد. این محصول خود دارای مدل‌های متنوعی است که در ادامه به تشریح هر کدام می‌پردازیم:

S7-200

از ابتدایی‌ترین پی ال سی خانواده Simatic s7 می‌توان S7-200 را نام برد. از ویژگی‌های قابل ذکری که در این مدل از پی ال سی تعبیه شده، می‌توان به کامپکت بودن سیستم به کار رفته در آن اشاره کرد. کامپکت بودن بدین معنی است که ماژول‌های ورودی و خروجی، سی پی یو و منبع تغذیه به صورت یکپارچه در یک بدنه قرار دارند. این مدل از s7 نسبت به سایر مدل‌ها قیمت پایین‌تری دارد و بیشتر در کارهای سطح پایین و متوسط در صنایع به کار می‌رود.

 

S7-1200

S7-1200 در واقع نسل جدیدی از پی ال سی است که توسط شرکت زیمنس تولید و به بازار عرضه شده است. این محصول در سیستم‌های کنترلی به نسبت پیچیده و همچنین کاربردهای کوچک به کار می‌رود و جایگزین خوبی برای S7-200 محسوب می‌شود.

S7-300

مدل S7-300 یک پی ال سی زیمنس پرکاربرد است که حوزه عملکردی متوسط دارد. دارای ماژول‌های متنوعی است که برنامه نویسی آن توسط نرم افزار STEP7 انجام می‌شود.

 

S7-300C

این مدل نیز مانند سری S7-300 بوده، اما با این تفاوت که مدل S7-300C در نوع کامپکت ساخته شده است. در واقع حرف انگلیسی C به معنی کامپکت بودن آن است. قیمت آن نسب به به سری S7-300پایین‌تر است و مهمتر اینکه قابلیت توسعه دادن و اضافه کردن برخی از ماژول‌ها به آن نیز وجود دارد.

S7-400

این مدل از پی ال سی حوزه عملکرد وسیع‌تری دارد و علاوه بر آن نیز به شکل ماژولار طراحی و تولید شده است. نرم افزار موجود در آن برنامه وسیعی داشته و به سادگی قابلیت توسعه را دارد. نسبت به سری قبلی دارای حافظه، قدرت و سرعت پردازش بالاتری است. علاوه بر آن نیز حجم زیادی از سیگنال‌ها را پوشش می‌دهد به همین دلیل کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارد.

S7-400H

S7-400Hبا توجه به قابلیتی که دارد در صنایع زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که در صورت بروز عیب، هزینه نصب و را اندازی مجدد بسیار بالا باشد، متوقف کردن یک پروسه با خسارت‌های زیادی همراه باشد یا اینکه در جایی که استفاده از پروسه به اجبار باید بدون مانیتورینگ و حضور پرسنل انجام شود. قابلیت سوئیچینگ بین cpu از ویژگی‌های قابل توجه این مدل از پی ال سی ‌زیمنس است.

S7-400FH

این مدل از ‌زیمنس Simatic s7 مشابه s7-400 است و همه ویژگی‌هایs7-400H را به صورت یکجا دارد. البته در موقعیت‌هایی که درجه امنیت بالایی نیاز است، نمی‌توان از این مدل استفاده کرد.

S7-1500

این مدل جدیدتر از سایر مدل‌های ذکر شده است و دارای امکانات بیشتری از جمله وجود lcd روی این cpuها است که این امکان را برای مهندسین برق و اپراتورها فراهم می‌کند که از امکان برنامه نویسی و مانیتورنیگ آن استفاده کنند.

معرفی پی ال سی ‌زیمنس

در معرفی پی ال سی زیمنس باید بیان کنیم که این محصول به عنوان یک کنترل کننده برنامه ریز در مقاصد صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه برحسب برنامه‌ای که در حافظه خود دارد، ورودی‌ها را می‌گیرد و مطابق با آن خروجی‌های لازم طی فرآیندی که تحت کنترل است را صادر می‌کند.

این کنترلر منطقی دارای قابلیت‌های ویژه‌ای از جمله برنامه نویسی است و به عنوان یک کامپیوتر صنعتی کاربردهای زیادی در صنعت و تجارت دارد. البته نرم افزار و سخت افزار به کار رفته در آن متفاوت‌تر از سیستم کامپیوتر و لپ‌تاپ است.

کاربردهای پی ال سی زیمنس

پی ال سی زیمنس به عنوان یک کامپیوتر صنعتی در سیستم‌های کنترلی و اتوماسیون صنعتی در اکثر شرکت‌ها نظیر پلاستیک سازی، کوره‌های صنعتی، صنایع شیمیایی، ذوب فلزات، خودروسازی، سیستم‌های هشدار دهنده و اعلام خطر، نیروگاه‌ها، صنایع غذایی و صنایع چوب به کار می‌رود. بنابراین یک اپراتور یا مهندس برق قبل از هر چیز باید با نحوه کار با این دستگاه آشنایی داشته باشد.  به طور معمول در مصاحبه کاری برخی از شرکت‌ها، علم و دانش شخص با توجه به اطلاعاتی که در مورد پی ال سی زیمنس دارد سنجیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *